Nivå 4

Sommarkurser för vuxna 2023 Nivå 4

Stort fokus på sits o inverkan. Vi använder korta pass i longering för att hitta jämnvikt och liksidighet i sadeln. Här har du en stund ensam med instruktören och vi tränar efter din nivå i ett anpassat tempo.

På grupplektionerna rider vi lösgörande och samlande övningar. Hur känns det när hästen är på rätt väg?  

Att våra inverkningar och övningar förbättrar hästen och gångarterna.

Vi övar på att förbereda både hästen och oss själva, att ibland rida övningarna i en ”light” variant anpassat för både häst o ryttare för att sedan rida övningarna fullt ut.  Hela tiden med ryttarens sits och känsla som fokus.

Inför ridpassen i paddocken har vi teorilektion i ämnet / clinic för att öka förståelsen hur övningarna utförs och hur man med lätta inverkningar och korrekt sits når bästa resultat. Vi tränar mycket tölt, känna takten, men även kunna se ren takt, travtakt, passtakt. Vi tränar på vilka övningar som främjar ren tölttakt.

Privatlektion 25 min med filmupptagning där du får personlig feedback av Louise

Under dessa dagar blir det minst en uteritt och om gruppen vill kan det bli fler. Vi har kommunens anlagda milsvida ridslingor utanför stalldörren. Genom skogar och förbi sjöar där vi erbjuder hästarna att dricka.

Efter dessa 4 dagar har du som ryttare fått en skjuts framåt i din ridning och du får möjlighet att pröva flera olika hästar.

Detta är att axplock av vad som kommer att ingå.